Kotipellon Puutarha

Finskt hantverk sedan år 1997.

Vår historia

Kotipellon puutarhas verksamhet fick sin början år 1997, när Pirjo och Tapio Mönkkönen började med att odla växthusgurkor. År 2009 gjorde vårt företag en riktningsändring, och bytte via producering av specialsallader till odling av skott och ätliga blommor. Det var då Mimis-produkterna föddes. I dagsläget håller vi blicken starkt i framtiden med nya generationens krafter, som leder företaget med grundarnas stöd.

Våra värderingar

Ekologiskt producerat

Kärleksfullt handarbete

Fullt av smak

Kvalitet i centrum

Hög kvalitet och utsökt slutresultat är kärnan i vårt arbete på Kotipellon puutarha. Vi samlar och packar alla Mimis-produkter för hand, vilket betyder att varje ask innehållar alltid endast det bästa från skörden. Rent vatten, högklassig inhemsk torv och professionell produktion garanterar trygga. rena och 100 % inhemska produkter. Kotipellon puutarha är en IP Frukt&Grönt Grundcertifierad kvalitetsgård, som har belönats med flera åtråvärda priser inom mat- och trädgårdsbranschen.

Mimis-varumärket är mycket uppskattat och känt i branschens expertkretsar. Kvalitativa Mimis-skott är speciellt kända för deras rejäla smaker och goda hållbarhet. Allt fler matportioner, cocktaildrycker och bakverk dekoreras med Mimis-blommor. I dagsläget produceras över 100 olika arter som är tillgängliga hos ett flertal HoReCa-grossister runtom Finland. Gården exporterar till hela Skandinavien. Vi kan stolt konstatera att flera Michelinrestauranger, kocklandslag och Bocouse d’Or-lag såväl i Finland som i världen använder Mimis-produkter.

Vi främjar vår omgivning

Miljöfrågor är väldigt viktiga för oss. I all vår verksamhet strävar vi till att inte belasta naturen eller omgivningen.

Vår nya och moderna gård ligger i Mynämäki i Egentliga Finland. För uppvärmningen av vår gård använder vi bageriindustrins biprodukt havreskalsmjöl, som vi bränner i vår egen bioförbränningsanläggning. För bevattning använder vi en sluten vattenkrets, där vi utnyttjar eget källvatten samt samlat, renat regnvatten. På det här sättet kan vi minimera vattenförbrukningen.

Våra förpackningsaskar är producerade till 100 % av återvunnen plast, och askarna i sig kan återvinnas till 100 %. Vi utforskar och utvecklar konstant nya, ännu mer ekologiska lösningar, som har långsiktig positiv påverkan på även våra kunders verksamhet.

Om oss

Kotipellon puutarha är ett familjeföretag, där var och en har sin viktiga roll. Eftersom allt på gården görs som handarbete, från sådd till förpackning, är vi glada att vårt företag kan anställa över 20 personer utöver familjemedlemmar. Vår motiverade och professionella personal gör sitt arbete med känsla, och de är en viktig del av en framgångsrik helhet.

Vårt team

Niko

Niko Honkanen

Företagare och försäljning
Sanna5

Sanna Aamuharju

Företagare och marknadsföring
Pirjo

Pirjo Mönkkönen

Företagare och trädgårdsmästare
Tapio

Tapio Mönkkönen

Företagare och underhåll
Karri

Karri Helin

Leveranschef
Natalia L

Nataliia Lavytska

Förpackning
Ivan

Ivan Shramchenko

Förpackning
Violetta

Violetta Puzanova

Förpackning
Alona S

Alona Shramchenko

Förpackning
Jonna4

Johanna Helin

Odlingsträdgårdsmästare
Natalia Z

Natalia Zaichuk

Sådd
Georghe

Gheorghe Gorgos

Växthus
Stas

Stanislav Vlasenca

Växthus
Veronica2

Veronica Vlasenca

Torrprodukter
Alona K

Olena Kurylenko

Växthus
Natalia S

Nataliia Stefanko

Växthus
Hennadii

Hennadii Stefanko

Underhåll
Jyri

Jyri Aerikkala

Underhåll