Kotipellon Puutarha

Suomalaista käsityötä vuodesta 1997.

Tarinamme

Kotipellon puutarha sai alkunsa vuonna 1997, kun Pirjo ja Tapio Mönkkönen aloittivat tilalla kasvihuonekurkun viljelyn. Vuonna 2009 yrityksemme teki suunnanmuutoksen ja siirryimme erikoissalaattien kautta versojen ja syötävien kukkien tuottajaksi. Näin sai alkunsa Mimis-tuoteperhe. Tänä päivänä yrityksemme katsoo vahvasti tulevaisuuteen uuden sukupolven voimin, joka luotsaa yritystä perustajien tuella.

Arvomme

Ekologisesti tuotettu

Käsityöllä kasvatettu

Täynnä makua

Laatu keskiössä

Korkea laatu ja viimeistelty lopputulos ovat työmme perusta Kotipellon puutarhalla. Keräämme ja pakkaamme kaikki Mimis-tuotteemme käsityönä, jonka ansiosta jokaisessa rasiassa on aina vain sadon parhain osa. Puhdas vesi, laadukas kotimainen turve ja ammattimainen tuotanto takaavat sen, että tuotteemme ovat aina turvallisia ja puhtaita, sekä 100 % kotimaisia. Kotipellon puutarha on IP Kasvikset Perussertifioitu laatutarha, joka on palkittu useilla puutarha- ja ruoka-alan arvostetuilla palkinnoilla.

Mimis-tuotemerkki on erittäin arvostettu ja tunnettu alan ammattipiireissä. Laadukkaat Mimis versot tunnetaan erityisesti runsaista mauistaan ja hyvästä säilyvyydestään. Mimis kukat taas koristavat yhä useampaa ruoka-annosta, cocktailia ja leipomotuotetta. Nykyisin tuotannossa on yli 100 erilaista lajiketta ja niitä on laajalti saatavilla HoReCa-tukuista ympäri Suomen. Vientiä puutarhalla on  koko Skandinaviaan. Voimme ylpeänä todeta, että lukuisat Michelin-ravintolat, kokkimaajoukkueet ja Bocuse d’Or -joukkueet sekä Suomessa että maailmalla käyttävät Mimis-tuotteita.

Vaalimme ympäristöämme

Ympäristöasiat ovat meille erittäin tärkeitä. Pyrimme kaikessa toiminnassamme siihen ettemme kuormita luontoa ja ympäristöä.

Uusi ja moderni puutarhamme sijaitsee Mynämäellä, Varsinais-Suomessa. Puutarhamme lämmitykseen käytämme leipomoteollisuuden sivutuotteena syntyvää kaurankuorijauhoa, jota poltamme omassa biopolttolaitoksessamme. Kasvien kastelussa käytössämme on suljettu vedenkierto, jossa hyödynnämme oman tilan lähdevettä sekä talteen otettua puhdistettua sadevettä. Näin vedenkulutus saadaan minimoitua.

Pakkausrasiamme on valmistettu 100 % kierrätysmuovista ja rasiat ovat myös 100 % uudelleen kierrätettäviä. Etsimme ja kehitämme jatkuvasti uusia, yhä ekologisempia ratkaisuja, joilla on pitkäjänteinen positiivinen vaikutus myös asiakkaidemme toiminnassa.

Meistä

Kotipellon puutarha on perheyritys, jossa kaikilla on oma tärkeä roolinsa. Koska puutarhalla kaikki tehdään käsityönä, kylvöstä pakkaamiseen, yritys pystyykin ilokseen työllistämään perheenjäsentensä lisäksi yli 20 henkilöä. Motivoitunut ja ammattimainen henkilökuntamme tekee työtään suurella sydämellä ja on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.

Tiimimme

Niko

Niko Honkanen

Yrittäjä ja myynti
Sebastian

Sebastian Koski

Myyntipäällikkö
Sanna5

Sanna Aamuharju

Yrittäjä ja markkinointi
Pirjo

Pirjo Mönkkönen

Yrittäjä ja puutarhuri
Tapio

Tapio Mönkkönen

Yrittäjä ja huolto
Karri

Karri Helin

Lähettämöpäällikkö
Natalia L

Nataliia Lavytska

Pakkaamo
Ivan

Ivan Shramchenko

Pakkaamo
Violetta

Violetta Puzanova

Pakkaamo
Alona S

Alona Shramchenko

Pakkaamo
Jonna4

Johanna Helin

Viljelypuutarhuri
Natalia Z

Natalia Zaichuk

Kylvöt
Georghe

Gheorghe Gorgos

Kasvihuone
Stas

Stanislav Vlasenca

Kasvihuone
Veronica2

Veronica Vlasenca

Kuivatuotteet
Alona K

Olena Kurylenko

Kasvihuone
Natalia S

Nataliia Stefanko

Kasvihuone
Hennadii

Hennadii Stefanko

Huolto
Jyri

Jyri Aerikkala

Huolto