Languages

Kotipellon puutarha

Alla Mimis-produkter hos Kotipellon puutarha är högklassiga grönsaker som odlats i Finland. Produkterna plockas och förpackas för hand och passerar flera kvalitetskontroller, vilket betyder att endast skördens bästa exemplar packas i lådorna. Rent vatten, högklassig inhemsk torv och professionell produktion garanterar trygga och rena produkter.

Kotipellon puutarha är en kvalitetsträdgård som granskats av Kotimaiset Kasvikset ry och som vunnit flera av både trädgårds- och matbranschens högaktade priser.

Kotipellon puutarhas verksamhet fick sin början år 1997. Trädgårdens ägare, Pirjo och Tapio Mönkkönen, började med att odla gurkor, varefter de flyttade över via producering av specialsallader till odling av skott och ätbara blommor år 2009. Det var då Mimis-produkterna föddes. Nuförtiden produceras över 100 olika sorter och de är tillgängliga hos HoReCa-grossister runtomkring landet. Trädgården exporterar sina produkter till ett ständigt växande antal länder, bl.a. Hong Kong, Sverige, Estonia, Island och Singapore. Kotipellon puutarha utvidgade sin verksamhet till Nystad år 2017, där 100 % ekologisk produktion sker genom en ny, nästan kolneutral, odlingsmetod. Läs mer om ämnet på adressen mimisversot.fi.

Kotipellon puutarha är ett familjeföretag där alla har en egen, viktig roll. Trädgårdsmästaren Pirjo ansvarar för odlingen, välmåendet av skotten och blommorna, samt hittandet av nya produkter. Svärsonen Niko Honkanen samarbetar dagligen nära med professionella inom branschen och topp kockar, samt ansvarar huvudsakligen för marknadsföring. Han brinner för att producera den bästa möjliga kvaliteten för branschens krävande kunder.

Tapio ser till att all maskineri på trädgården fungerar som den skall. Han ansvarar även delvis för varornas logistik. Familjens dotter, Sanna Honkanen, sköter om kontoret och ser till att alla officiella dokument och försäljningsrelaterade affärer är i ordning.

Den framtida generationen av trädgårdsmästare är även med i vardagen. Nikos och Sannas döttrar brukar vandra omkring i trädgården och observera den beundransvärda miljön.

Eftersom allt från att så frön till att packa produkter görs för hand, kan företaget glatt anställa, förutom familjemedlemmarna, 16 personer. Vår motiverade och professionella personal arbetar från hjärtat och är en viktig del av vår lyckade helhet.