Kotipellon puutarha

Verkkokauppamme on auki!

Tutustu valikoimaan.

Korkea laatu ja viimeistelty lopputulos ovat työmme perusta Kotipellon puutarhalla. Keräämme ja pakkaamme kaikki Mimis-tuotteemme käsityönä, jonka ansiosta jokaisessa rasiassa aina vain sadon parhain osa. Puhdas vesi, laadukas kotimainen turve ja ammattimainen tuotanto takaavat sen, että tuotteemme ovat aina turvallisia ja puhtaita, sekä 100 % kotimaisia. Kotipellon puutarha on IP Kasvikset Perussertifioitu laatutarha, joka on palkittu useasti puutarha- ja ruoka-alan arvostetuilla palkinnoilla. 

Kotipellon puutarha sai alkunsa vuonna 1997, kun Pirjo ja Tapio Mönkkönen aloittivat tilalla kasvihuonekurkun viljelyn. Vuonna 2009 teimme suunnanmuutoksen ja siirryimme erikoissalaattien kautta versojen ja syötävien kukkien tuottajaksi. Näin sai alkunsa Mimis-tuoteperhe. Tänä päivänä yrityksemme katsoo vahvasti tulevaisuuteen uuden sukupolven voimin. Perheen vävy Niko Honkanen on yhdessä puolisonsa Sannan kanssa nyt vetovastuussa Pirjon ja Tapion tuella.

Mimis-tuotemerkki on erittäin arvostettu ja tunnettu alan ammattipiireissä. Laadukkaat Mimis versot tunnetaan erityisesti runsaista mauistaan ja hyvästä säilyvyydestään. Mimis kukat taas koristavat yhä useampaa ruoka-annosta, cocktailia ja leipomotuotetta. Nykyisin tuotannossa on yli 100 erilaista lajiketta ja niitä on laajalti saatavilla HoReCa-tukuista ympäri Suomen. Vientiä puutarhalla on Hong Kongiin, Ruotsiin, Islantiin, Viroon ja Saksaan. Voimme ylpeänä todeta, että lukuisat Michelin-ravintolat, kokkimaajoukkueet ja Bocuse d’Or joukkueet sekä Suomessa että maailmalla käyttävät Mimis-tuotteita.

Kotipellon puutarha on perheyritys, jossa kaikilla on oma tärkeä roolinsa. Pirjo puutarhurina on ottanut vastuun viljelystä, versojen ja kukkien hyvinvoinnista sekä uusien tuotteiden löytämisestä.
Perheen vävy Niko Honkanen tekee päivittäin tiivistä yhteistyötä alan ammattilaisten ja huippukokkien kanssa sekä vastaa suurelta osin myynnistä. Hänen intohimonsa on tuottaa parasta laatua alan vaativille asiakkaille.
Tapio pitää huolen siitä, että puutarhalla kaikki laitteet ja koneet toimivat kuten pitää. 
Perheen tytär Sanna Honkanen on toimistopuolen taitaja ja huolehtii siitä, että viralliset dokumentit ja myyntiin liittyvät asiat ovat aina ajan tasalla ja oikein.
Tuleva puutarhurisukupolvikin kasvaa arjessa mukana, kun Nikon ja Sannan tyttäret tallustelevat puutarhalla kasvun ihmeitä seuraten.
Koska puutarhalla kaikki tehdään käsityönä, kylvöstä pakkaamiseen, yritys pystyykin ilokseen työllistämään perheenjäsentensä lisäksi yli 20 henkilöä. Motivoitunut ja ammattimainen henkilökuntamme tekee työtään suurella sydämellä ja on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.